Det er gode gjerninger for verden

Slik kan man også tilbringe en mandags ettermiddag!  Ute i en mørk og nesten folketom gate, for å samle inn gamle juletrær!

Vel – helt folketom var gata ikke.  Heldigvis dukket den ene etter den andre opp for å avlevere sine gamle juletrær. 

Jeg er med i Rotary, og i dag arrangerte Rotaryklubben min sin årlige juletreaksjon. Vi samler inn juletrær i lokalsamfunnet, og folk betaler femti kroner for å bli kvitt juletreet sitt. Inntektene bruker vi til veldige prosjekter lokalt. 

Rotarys formål er å gagne andre.
Jeg synes det er fint å være med i en organisasjon som er opptatt av veldedighet og humanitært arbeid, både for lokalsamfunnet og for verden. Juletreaksjonen er en av flere aktiviteter klubben vår har for å skaffe penger til slikt arbeid. 

Rotary er en internasjonal organisasjon, og over hele verden er det klubber som gjør det samme. Samler inn penger til små og store veldedige og humanitære prosjekter. Samler inn penger for å hjelpe folk, og for blant annet å arrangere leire for internasjonal ungdomsutveksling.

Jeg tenker at humanitært og veldedig arbeid, enten det gjøres av Rotary eller av andre organisasjoner, eller av helt vanlige mennesker, er med på å gjøre verden til et bedre sted. Det er gode gjerninger for verden. Gode menneskers gode gjerninger er en viktig motvekt til alt hat, vold og galskap som finnes i verden i dag. 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: