Det er gode gjerninger for verden

Slik kan man også tilbringe en mandags ettermiddag!  Ute i en mørk og nesten folketom gate, for å samle inn gamle juletrær!

Vel – helt folketom var gata ikke.  Heldigvis dukket den ene etter den andre opp for å avlevere sine gamle juletrær. 

Jeg er med i Rotary, og i dag arrangerte Rotaryklubben min sin årlige juletreaksjon. Vi samler inn juletrær i lokalsamfunnet, og folk betaler femti kroner for å bli kvitt juletreet sitt. Inntektene bruker vi til veldige prosjekter lokalt. 

Rotarys formål er å gagne andre.
Jeg synes det er fint å være med i en organisasjon som er opptatt av veldedighet og humanitært arbeid, både for lokalsamfunnet og for verden. Juletreaksjonen er en av flere aktiviteter klubben vår har for å skaffe penger til slikt arbeid. 

Rotary er en internasjonal organisasjon, og over hele verden er det klubber som gjør det samme. Samler inn penger til små og store veldedige og humanitære prosjekter. Samler inn penger for å hjelpe folk, og for blant annet å arrangere leire for internasjonal ungdomsutveksling.

Jeg tenker at humanitært og veldedig arbeid, enten det gjøres av Rotary eller av andre organisasjoner, eller av helt vanlige mennesker, er med på å gjøre verden til et bedre sted. Det er gode gjerninger for verden. Gode menneskers gode gjerninger er en viktig motvekt til alt hat, vold og galskap som finnes i verden i dag. 

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s