Pasta med bondebønner


Her følger oppskrift på en enkel og lettlaget rett – Pasta med bondebønner.

Jeg fant oppskriften på nrk.no, og fikk lyst til å prøve den fordi den inneholder bondebønner, en bønne jeg aldri har smakt før. Men den skal jeg spise mer av! Etter denne retten holdt jeg meg mett påfallende lenge, og det er visstnok en av flere gode egenskaper med disse bønnene.

Under bildene kan du lese mer om bondebønner (også kalt hestebønner eller fevesbønner). Jeg slet litt med å få tak i bondebønner, men fant de til slutt i frysedisken i en innvandrerbutikk.

PASTA MED BONDEBØNNER
Til 4 personer

400 g pasta
1 fedd hvitløk
1/2 purre
2 ss olivenolje
2 dl rensede bondebønner
1 dl fløte
1 pakke ruccolasalat
2 ss reven parmesan
salt og pepper

Slik gjør du:
Kok pastaen i rikelig med vann og la den renne av i et dørslag.
Hakk hvitløk og purre og fres i olivenolje sammen med bondebønnene.(se kommentar nedenfor). Tilsett fløte, kok opp og smak til med salt. Grovhakk ruccolasalaten og vend den inn i pastaen. Legg pastaen på et serveringsfat og hell over bondebønnene. Ha på pepper etter smak og avslutt med reven parmesan.

Kommentar: Jeg brukte frosne bønner i oppskriften, og kokte de i lettsaltet vann noen minutter før jeg brukte dem i retten.


Fakta om bondebønner:

– Bondebønne (Vicia faba) er en gammel kulturplante fra middelhavsområdet som ble dyrket av egyptere, romere og grekere.
– Kalles også hestebønne, fevesbønner, bondevikke.
– 88 kcal pr 100 gram, og 8 g protein.
– Bønnene er en god kilde til vitamin B1, kobber, jern, magnesium, fosfor og kalium.
– Bondebønner kan gjøre deg i bedre humør. Grønnsaken inneholder en kjent aminosyre kalt «L-dopa», som skaper en kjemisk reaksjon i hjernen og frigir dopamin.

Kilde oppskrift:
Pasta med bondebønner.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: