Slik var turåret i bilder

Januar
Sesongens første skitur gikk til Movatn i Nordmarka.

Februar
Vinterferie på hytta på Sørlandet. Det var nesten ikke snø, søndagsturen gikk til Langhei på Gjeving. Utsikt over Lyngør.

Mars
Skitur i Nordmarka en snørik helg i mars.

April
I april hanglet jeg store deler av måneden, og måtte nøye meg med å se på utsikten over Rondane fra hyttevinduet.

Mai
Tur til Ståltjern i Nordmarka en søndag tidlig i mai. Vårløsning.

Juni
Søndagstur i Lillehammer-marka. Turen gikk over Maihaugen.

Juli
På tur langs en kyststi tidlig i juli. Bilde fra Gjeving.

August
Ferietid og kveldsbad i et sørlandsvann.

Helg på fjellet i august.

September
Høsttur i Nordmarka. Bilde fra Sørli i Nittedal.

Oktober
Høstferie på hytta og tur på en helt ny kyststi. Bilde fra Saltrø.

November
Fototur langs Akerselva i november.

Desember
Søndagstur til Ørfiske en gråkald desembersøndag.

Turene jeg har gått i 2016 har ikke vært så lange. Men de har vært mange. Det har nesten ikke vært en eneste søndag uten at jeg vært ute på tur. De fleste av turene har gått i Nordmarka som er nærområdet, men mange av turene har også gått i Tvedestrand kommune der jeg har hytte, eller på Lillehammer og i Gudbrandsdalen.

Turliv og friluftsliv er en viktig del av tilværelsen, og en kontinuerlig kilde til energi og glede. Det å gå på tur synes jeg er verdens beste rekreasjon. Når jeg er ute i naturen, i den friske luften, er det som om energinivået stiger og alle bekymringer blir borte.

Jeg er veldig glad for at vi har så mange muligheter for et rikt og variert friluftsliv i Norge. Tenk så mange muligheter til spennende turer!  I høyfjell, på isbreer, gjennom kystlandskap, skoglandskap, kulturlandskap. 

Jeg har hatt en særlig stor glede av å gå turer langs kysten de siste årene. Etter at jeg fikk hytte på Sørlandet, har jeg virkelig oppdaget hvor flott det er å gå på kyststier. Jeg er fasinert over at ingen tur er den annen lik, selv om turen i utgangspunktet er den samme. Naturens uttrykk er så variert og forskjelligartet.

I året som kommer håper jeg å utforske friluftslivet enda mer. Forhåpentligvis blir det mange spennende turer i skogen, på fjellet og langs kysten. Jeg gleder meg til nye fotturer, vandreturer, skiturer,sykkelturer, badeturer, soppturer og kanoturer.

Legg inn en kommentar

%d