På julemarked på Aulestad

I dag sto jeg tidlig opp for å dra på julemarked på Aulestad, gården i Follebu i Gausdal hvor Karoline og Bjørnstjerne Bjørnson bodde.
Det var så fint å komme til Aulestad denne andre søndagen i advent! Bakken var dekket av et tynt lag med snø, og oppover alleén til gården brant det fakler. Allerede her begynte jeg å komme i julestemning!
Det var virkelig et koselig julemarked! Et vakkert julepyntet Aulestad, med boder innendørs og utendørs, hvor de blant annet solgte håndverksprodukter og tradisjonsmat. Julemarkedet var i regi av Gausdal Husflidlag, Gausdal Quiltelag og Aulestads venner.
Endel av julemarkedet var inne i den nyrestaurerte låven på Aulestad. Her solgte de massevis av husflidsprodukter; votter, sokker, luer, duker, quiltede tekstiler, grytekluter, nisser, – for å nevne noe. Og noe julemat.
Disse solgte fine grytekluter med nostalgisk preg.
En kunne sette seg ned og kose seg ved bålet hvis en ville.
Eller ta seg en tur med hest og slede.
Dette var en veldig koselig hest!
Etter å ha gått rundt en stund ble jeg så klart sulten, og da var det tid for en kopp kaffe og en vaffel. Forøvrig sammen med min bror som jobber på Aulestad.
Det var to kafeer å velge mellom.
Utendørs solgte de blant annet smultringer, flatbrød, kransekaker, gløgg, og kjøttkaker på gaffel. Jeg benyttet anledningen til å kjøpe med meg flatbrød og kaker hjem til jul.

Jeg deltok også på omvisning på Aulestad med tema “Jul hos Bjørnson”. Mer om det på bloggen i morgen.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: