Bakt tofu med quinoa, kikerter og grønnsaker


Det er ikke alltid at maten blir så vellykket som en gjerne skulle ønske når en driver med matblogging. Denne middagsretten med quinoa, grønnsaker og tofu laget jeg her om dagen. Etter at jeg hadde laget retten, dandert den pent på fat, hadde tatt bildene og skulle til å begynne å spise, så fant jeg ut at jeg hadde glemt å ha opp i kikertene. Så typisk altså! Kikertene kom oppi tilslutt, med da var bildene for lengst tatt. Så hvis du er en særlig observant leser, så lurer du helt sikkert på hvor kikertene har blitt av:)

Men uansett. Dette er en veldig næringsrik og god vegetarrett! Det er særlig mye protein i retten, både fra quinoa, tofu og kikerter. Jeg vil tro at dette er en bra rett for folk med økt proteinbehov, for eksempel de som driver med trening.

Bakt tofu med quinoa, kikerter og grønnsaker
Ingredienser:

Ca 3 dl quinoa, kokt i grønnsaksbuljong etter anvisningen på pakken.
1 pakke gogreen kikerter, eller en boks (400 gram) hvis du vil ha litt mer oppi.
1/2 gul løk, hakket
1-2 ss rapsolje
1 fedd revet hvitløk
1 pakke babyspinat 100 g
1 stor gulrot delt i terninger
Litt salt og pepper

Tofu:
1 pakke tofu i skiver

4 ss soyasaus 
1 ss frisk saft fra sitron eller lime
1 ss riseddik
1 ss honning
1/4 til 1/2 ts sambal oelek
1 – 2 fedd revet hvitløk
Ca 1 ss revet fersk ingefær

Slik gjør du:

Lag først tofuen:

1. Del en pakke tofu (200 eller 250g) i skiver. 

2. Press tofuen. Dette gjør du ved å legge bitene på et tykt lag med tørkepapir. Legg et like tykt lag med tørkepapir oppå. Sett det hele under press i 30 minutter. (Jeg la en spekefjøl oppå, og noe tungt oppå der igjen). Poenget er at vannet skal presses ut av tofuen.

3. Visp sammen dressingen. La den pressede tofuen ligge i dressingen i 30 minutter. La alt være dekket. Vend rundt av og til.

4. Sett ovnen på 175 grader. Legg tofuen på stekeplater dekket med bakepapir, og stek den marinerte tofuen i 30 minutter. Snu rundt etter halvgått tid.

Lag quinoa- og grønnsaksblandingen

5. Skyll quinoaen godt og ha den i en kjele. Ha i gulrot i terninger, og kok quinoaen og gulroten i grønnsaksbuljong (eller i lettsaltet vann) etter anvisning på pakken. Når koketiden nærmer seg slutten, ha i kokte, skylte, kikerter. La alt stå å dampe seg. Sett kjelen ved siden av platen.

6. Mens quinoaen og gulroten koker, varm 1 ss olivenolje i en panne. Ha i hakket løk, og la den surre i oljen et par minutter. Ha i hvitløk , og stek videre ett minutt. Ha så i spinaten, og fres den sammen med løken til den faller sammen, 3 – 4 minutter.

7. Blant spinat og løkblandingen sammen med quinoaen.

8. Fordel på 4 tallerker, og ha tofuen over. Server med litt asiatisk saus (jeg brukte sweet chili) på hver tallerken, og dryss også over noen peanøtter (kan sløyfes)

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s