Novemberkveld

I kveld har jeg hatt en sånn kveld som jeg ofte har en tid før jul. En kveld for å planlegge. 

Da sitter jeg og tenker gjennom førjulstiden. På hva jeg skal gjøre. På om jeg skal be noen til selskap. Om jeg skal delta i selskap. Om jeg skal dra noe sted i helgene. Om jeg skal bake noe, eller lage noen dekorasjoner. Hva jeg skal kjøpe i julegaver. Og det hele pleier å ende opp med en liste, eller plan, – en slags «to do» liste. Til helgen står det for eksempel på planen at jeg skal ta frem adventspynten og utebelysningen, og pynte inne og ute til advent.

Jeg er veldig glad i denne tiden på året – førjulstiden. Jeg synes den er fylt med lys, glede og forventning. Men jeg er veldig opptatt av at førjulstiden ikke skal bli for stressende. Altfor ofte har den blitt det, og det skyldes nok at jeg jobber full tid (og vel så det).  Reelt sett så har jeg knapp tid til juleforberedelser, og da blir det viktig å lage en plan for å komme i mål til jul.

Noen nyinnkjøpte interiørblader setter alltid fart på ideene. Mitt favorittblad er svenske Lantliv, og det er det eneste bladet jeg kjøper jevnlig.


I dag feires forresten Thanksgiving, høsttakkefesten, i veldig mange land. Jeg har ikke noe spesielt forhold til thanksgiving, annet enn at jeg assosierer høytiden med film, – særlig filmene «You»ve Got Mail» og «Notting hill». Og der var jo høsttakkefestene veldig koselige!  Jeg synes thanksgiving høres ut som en fin høytid. Det er en familiens høytid, og det virker som om det er noe samlende og forsonende med den.

Også er det noe med den takknemlige holdningen. Takknemlighet over grøden, takknemlighet for det du har, takknemlighet for menneskene dine og for livet. Når en takker for alt det en har, blir det også lettere å gi av hjertet til dem som ikke har så mye. Jeg tror vi takker for lite i vår kultur.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: