På fotokurs 

Her for en tid tilbake deltok jeg på et fotokurs i regi av fotoklubben på jobben, og det var utrolig lærerikt og interessant! Kurset gikk over tre samlinger, og den første dreide seg om fotografering generelt. På denne samlingen fikk vi massevis av tips og ideer til hvordan ta bedre bilder. På andre samlingen var det praktisk fotografering som var temaet. Da møttes vi en lørdag formiddag og gikk på fototur langs Akerselva i Oslo. Der var det fantastisk flott å fotografere. Veldig mange spennende motiver!

På siste kurssamling gikk vi gjennom bildene vi hadde tatt, og fikk tilbakemeldinger på komposisjon, motiv o.l. fra kursleder. Kursleder het Magnus Reneflot (naturfotograf).

Hvis du har mulighet, så vil jeg absolutt anbefale deg å ta et fotokurs. Det er veldig mye nyttig å lære og snappe opp!

Noe av det jeg tror jeg vil ha mest nytte av på bakgrunn av kurset, er det jeg lærte om hvordan kameraet skal stilles inn. Jeg fikk mange kjempegode tips til innstillinger, f. eks. innstillinger til hvordan få bedre dybde på bildene.

Et annet råd vi fikk på kurset, er at det er smart å være mer bevisst på hva en vil med bildet. Hva slags budskap ønsker en å formidle? Spørsmål en kan stille er: hva vil en formidle, til hvem (målgruppe), og hvorfor?

Andre tips jeg snappet opp var:

– Se etter fotomuligheter overalt!
– Prøv å overraske med bildene
– Se etter former i naturen og andre steder
– Se etter kontraster
– Se etter spennende overflater
– Se etter figurer i ting
– Forfall på hus, gjerder, gjenstander o.l. kan være fint å fotografere.
– Speilinger, f. eks i vann kan være fint.
– Trekanter er alltid interessant.
– Fallene linjer gir dybde
– Bruk motlyset!
– Lag nye referanser

I billedgalleriet ser du noen av bildene jeg tok på turen langs Akerselva. (Noen bilder har jeg også lagt ut tidligere.) Trykk på bildet for å se det større.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: