Noen dagers ferie 

Jeg har ganske mange feriedager til gode, og fant ut at jeg ville ta ut noen ved å ta meg en tur til hytta på Sørlandet.

Og det angrer jeg ikke på! Jeg kom til hytta på søndag, og har hatt noen fine dager her. Været har riktignok vært litt blandet. I går regnet det så mye at det ikke fristet å gå ut, men da ble det en rolig innedag på meg i stedet. Og det er OK det også, for ferie er jo å gjøre noe annet enn det en gjør til daglig.

Men i dag viste Sørlandet seg igjen fra sin aller beste side. Det har vært en nydelig dag her, med sol og klar frisk luft. Jeg har vært ute og gått tur langs sjøen, og det var virkelig flott! Det er fortsatt fine høstfarger, og i dag var det også en vakker tåkedis ved sjøen der jeg gikk.

Det slår meg ofte hvor forskjellige naturopplevelser jeg har på mine turer langs kysten. Jeg går ofte langs kyststiene, men ingen tur er den andre lik. Sjøen og naturen er alltid ulikartet. Det er alltid noe nytt å oppleve. Alltid noe nytt å legge merke til, og erfare.

I morgen skal jeg sette igang med det jeg egentlig dro til hytta for å gjøre, – nemlig å klargjøre hytta for vinteren. Jeg skal ta inn hagemøbler og grill, slable ved og kanskje klippe busker og kratt på hyttetomta. Det er så mye lettere å klippe vegetasjon når alt er vissent, – da går alt så mye raskere. Så jeg håper at jeg får litt unna. Dessuten kommer en snekker i morgen som skal sette inn ny terrassedør på hytta.

Det er alltid noe å henge fingrene i, uansett når på året en er her.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: