Cookies med havregryn og kokos – sukkerfri

Disse småkakene med havregryn og kokos er kjempegode, selv om de er laget helt uten sukker.

Jeg har i lang tid forsøkt å redusere på sukkerinntaket. Men det er jammen ikke lett! Nesten alt vi spiser inneholder sukker. Tenk bare på frokostblandinger og yoghurt. Eller tørket frukt, honning, sjokolade, ferdigmat, kaker og desserter.

For meg er det å spise sukker nesten som å helle bensin på et bål. Jeg blir så sulten når jeg får i meg sukker, og ikke minst, – enda mere sukkerhungrig. Det botner liksom ikke. Så det å redusere sukkeinnntaket har på alle måter gitt meg et bedre liv. Det har vært postitivt, – blodsukkeret har blitt mer stabilt og all småspising mellom måltidene har tatt slutt.

Jeg er på stadig utkikk etter oppskrifter på kaker som er gode selv om de er laget uten sukker. Denne oppskriften er en slik oppskrift! Før jul vil jeg legge ut enda flere oppskrifter på sukkerfrie kaker her på bloggen. Disse er laget med søtningsstoffet tagatesse, og da er stikkordet lav varme og lang steketid.

COOKIES MED HAVREGRYN OG KOKOS

Ingredienser

2 dl havregryn
2 dl kokos
2 dl hvetemel
1 dl tagatesse
2 ts bakepulver
1 krm salt
100 g smør
1/2 dl vann
2 ss fibersirup (sukrin)

Slik gjør du:
Bland sammen alt det tørre. Smelt smøret og tilsett vann og sirup. Bland smørblandingen med det tørre til en jevn deig. Trill små runde boller og sett på et bakepapirkledt stekebrett og klem flate. Stek midt i stekeovnen ved 160 C i ca 16 – 18 minutter. Avkjøl på plate. Oppbevar i fryseboks eller tett kakeboks.

Jeg fikk litt over 20 kaker ut av denne oppskriften.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: