Oktobersøndag i hagen

I dag var det dagen for den årlige høstonna i hagen, og forhåpentligvis har jeg lagt grunnlaget i dag, for en fin vinter og vår ute i hagen.
De fleste av hagens blomster har visnet nå, men det er noen få som er igjen. Denne blomsten var i en frøblanding som jeg sådde langt uti juli. Utrolig har alle frøene kommet opp, og blomstene står fortsatt fint.

Buskmure og Oktoberbergknapp er trofaste planter ute i hagen,  og de blomstrer lenge og frodig hver høst.
Jeg har satt inn de fleste hagemøblene, men hagebordet og noen stoler skal få stå en stund til. Forhåpentligvis blir det flere dager med sol i høst!
Alpefiol er en fantatisk fin og fargerik blomst, og den tåler ned til et par minusgrader.

Når jeg først drev uti hagen, så tente jeg like godt opp bålfatet. Jeg er veldig fornøyd med å ha et bålfat i hagen, og oktober er kanskje den beste måneden for å bruke det. Med et varmende bål kan hagen nytes lenger.

Bjøkebladspirea står i nydelige høstfarger akkurat nå.
Ingen blomst skaper vel mer høststemning i hagen enn høstlyngen. Selv om den kommer i rosa og lillavarianter, passer den fint sammen med høstfargene.
Høstblomster i kurver kom på plass utenfor huset i dag. Her har jeg plantet høstlyngen sammen med vintergrønne busker.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: