Ukemeny 41/2016 – vegetar

Det er søndag, og her kommer en ny vegetarisk ukemeny, – denne gang for uke 41. 

Også denne uken har jeg forsøkt å finne frem til middagsretter som benytter de fine grønnsakene som er i sesong akkurat nå. På Bama finner du en oversikt over grønnsaker i sesong gjennom året (Følg linken).  I middagsforslagene nedenfor inngår mange av “oktobergrønnsakene” – som for eksempel poteter, purre, gulrøtter, rødkål, rødløk og spinat, for å nevne noe. 

Det er mange gode grunner til å velge frukt og grønnsaker etter sesong. For det første er sannsynligvis smaken bedre når frukten og grønnsakene er helt ferske. Det er dessuten større sannsynlighet for at frukten og grønnsakene er nærprodusert og har en billigere pris, når de er i sesong.

Som nevnt tidligere, så prøver jeg å se på kostholdsrådene fra Helsedirektoratet når jeg setter opp disse ukemenyene. (Følg linken). Vegetaroppskriftene på bloggen er basert på lakto-ovo-vegetarisme, det vil si at de har planteføde,  i tillegg til egg og melk. Mange av meieriproduktene i oppskriftene kan imidlertid byttes ut med soya- og havrealternativer og lignende, for dem som ikke spiser meieriprodukter. Etterhvert vil jeg legge ut flere veganske oppskrifter på bloggen.

Ønsker alle en riktig god uke! 

Trykk på linken for å komme til oppskriftene.
Mandag – Potet- og purreløksuppe
Tirsdag – Vegetargryte
Onsdag – Grønnsakswok med nøttehummus
Torsdag – Vegetarisk pytt i panne
Fredag – Kokosdal med linser
Lørdag – Vegetarlasagne med spinat og ricottaost
Søndag – Kikertboller med ovnstekte potetbåter og gulrotzaziki
Ukens kake – Hvetesnurrer med makronfyll
Ukens brød – Valnøttbrød

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: