Lørdagsgjøremål


Det er lørdag morgen og jeg begynner dagen tidlig, med en kopp kaffe og et naturprogram på radioen.


Grunnen til at jeg er oppe så tidlig? Jeg skal få besøk av en snekker, og han skal snekre ny trapp til hytta.

Og mens snekkeren jobber, koser jeg meg med kaffe enda en stund. Og med bål på peisen! Kaffen smaker ekstra godt en slik oktobermorgen foran peisen.

Så var det tid for frokost.


Litt utpå formiddagen går jeg ut på tur. Til helt nye kyststier denne gang. Til steder der jeg aldri før har vært.
Korsved, – en vakker busk. Men ikke noe jeg vil plukke med meg hjem.

Vakker er også bringebærbusken om høsten.

Jeg liker så godt å gå tur langs kysten. Om høsten. Når vinden river i håret, og det er kaldt og friskt. Da tar jeg bare på meg en god ullgenser innenfor fjellanorakken, og fryser ikke i det hele tatt. Lenge leve den gamle gode fjellanorakken!
Det er så merkverdig stille i kystdistriktet på høsten. I dag var det nesten ikke en sjel å se. Men jeg føler meg heldig som kan gå tur i et så fint turområde. Hvis jeg vil kan jeg gå langs kyststien i mange timer.

I dag hadde jeg heller lyst til å oppleve sjøen, kystkulturen og fjæra.

Og høsten ved båthavna.

Hjemmespikrede båter er kult.

En båt som ser litt forlatt ut.


Så er det blitt lørdagskveld, og jeg koser meg med god mat, og en film. Livet er ikke det verste man har!

Legg inn en kommentar

%d