Fredag og helg igjen

Hei kjære blogglesere! Endelig er det fredagskveld og helg igjen. Fredagskvelden er en av de beste kveldene i uka, synes nå jeg!

Nok en gang har jeg tatt turen ned til hytta på Sørlandet for å tilbringe en helg her. Denne gangen skal jeg være litt lenger enn vanlig, – helt til mandag. Helgen skal kombineres med hjemmekontor på mandag, og det føles nesten som en liten høstferie. Men det er jo ikke det, når jeg skal jobbe på mandag. 

Akkurat nå har fredagsroen senket seg over hytta. Den blå timen, – timen der dagen går over i kveld, har passert. Det er mørkt ute nå. Inne har jeg tent lys, og jeg har fyrt opp på peisen. Varmen begynner å bre seg rundt i stua. Om en stund setter jeg nok på videospilleren, for å se en god film. 

Ønsker alle en fortsatt fin fredagskveld og helg!

Høsten er en ettertenksomhetens tid, og fredagskveldens dikt åpner også opp for de litt store tankene.

BLÅ SALME

Jeg synger meg en blå, blå salme
når dagen svinger hatten til farvel
og ror med sakte åretak mot strender
dit alle dager ror når det blir kveld.
Da søker jeg min hvile
ved treets trygge rot
mens sankthansormer gløder grønt
i gresset ved min fot.
Da synger jeg min salme.

Jeg synger meg en blå, blå salme
og takker for all grøde som ble min.
For lyse døgn, for barneskritt i tunet
og dine gode kjærtegn mot mitt kinn.
Men òg for våkenetter
som aldri unte ro
men gav min dag et dunkelt drag jeg aldri helt forsto.
Da synger jeg min salme.

Jeg synger meg en blå, blå salme
til deg, du Hånd som sanker og som sår
og senker deg med signing over jorden
med legedom for alle våre sår.
Som byr oss rette ryggen
stå opp og gå i strid.
med løftet hode skal hver sjel
gå inn i Herrens tid.
Så synger vi vår salme.

Erik Bye

http://www.youtube.com/watch?v=5FDZtDbX-6g

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: