Høststemning i stua

Nå synes jeg plutselig at det har begynt å bli så høstlig ute om kveldene, selv om det er rekordvarmt om dagen. I går ble det mørkt hos meg allerede klokka åtte, og mørke kvelder og stadig kortere dager, det er vel det sikreste kjennetegnet på at det har blitt høst.

Å si at jeg ser frem til den mørke årstiden, vil være en overdrivelse. Jeg synes at mørketiden blir mer og mer tung for hvert år som går, og særlig synes jeg senhøsten og november er tung. På den tiden er det liksom så få lyspunkter i sikte. Lenge til advent, lenge til jul, lenge til vinteren og lenge til lyset er tilbake. Årstidene påvirker sterkt, men jeg har blitt noe flinkere med årene til å slippe positivitet og livsglede til, også når året er på sitt mørkeste.

Noe jeg alltid får lyst til når det mørknes ute, er å gjøre det litt lunere i stua. I år har jeg fornyet både gardiner og putetrekk. Noen nye lysholdere har jeg også kjøpt. Gardinene kjøpte jeg på KID her for en tid tilbake, og denne gangen ble det noen helt enkle og hvite. Jeg har hatt farger på gardinene en stund, men nå satser jeg heller på å tilføre farger gjennom puter og interiørdetaljer. Det er ikke så mye som skal til for å skape høststemning i stua.

Legg inn en kommentar

%d