Pai med brokkoli, rosenkål og fetaost

Dette er en god og fyldig pai med kokte grønne grønnsaker og fetaost. Et godt og sunt middagsalternativ på en kjøttfri mandag. Et dryss med salte hakkede mandler eller cashewnøtter setter prikken over i’en på denne retten. Paien kan lages dagen i forveien og varmes opp før servering.

Pai med brokkoli, rosenkål og fetaost

Paiskall
125 g smør
2 dl hvetemel
1 dl grovt rugmel
2 ss vann

Fyll
250 g brokkoli
500 g rosenkål
1 ss smør
100 g fetaost
4 egg
3 dl lett matfløte
1 ts salt og litt pepper
1 dl mandler eller cashewnøtter, saltet

Slik gjør du:
Hakk smør og mel til en grynete masse. Tilsett vann og bland alt sammen til en deig. Trykk ut deigen i en paiform 28 cm i diameter, eller i en form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter. La deigen hvile i kjøleskapet i minst 30 min. Sett ovnen på 225°.

Prikk i paiskallet med en gaffel, og stek midt i ovnen i ca 10 min. Senk varmen til 150°. Rens og skrell stammen på brokkolien, og skjær den i små biter og resten i små buketter. Skjær av rotfestet på rosenkålen. Plukk bort de ytterste bladene. Del rosenkålen i to halvdeler. Kok brokkoli og rosenkål i lettsaltet vann i 3 minutter, og ka de renne av i et dørslag. Bland inn en spiseskje smør når grønnsakene er kokt, og krydre godt med pepper. Avkjøl. Del osten i biter. Legg brokkoli, rosenkål og fetaost i paiskallet. Visp sammen egg, matfløte og salt og hell i paiskallet. Stek i nederste del av ovnen i 45-50 min. Hakk mandler eller cashewnøtter, og strø over ved servering. En frisk salat passer godt til.

Kilde: Arla

Legg inn en kommentar

%d