18 år – nostalgisk bilde

På dette bildet er jeg rundt 18 år, og har nettopp fått meg ny kjole. En lilla, mønstret sommerkjole som jeg brukte i flere år. Jeg var kjempeinteressert i klær og mote på den tiden, og brukte mye tid og energi på klær, og på å kle meg. En periode jobbet jeg også i en klesbutikk. Det gikk i Lewisbukser, gensere og store rutete skjorter, og smykker som matchet til. Kjolene som jeg brukte var litt brukskunstaktige.

Bildet er tatt utenfor huset der vi bodde, og etter syrinene å dømme er det tatt tidlig på sommeren. Jeg ser glad ut på bildet, og det tror jeg at jeg var også. Jeg var ung, og livet smilte til meg. Denne sommeren hadde jeg nettopp gjort meg ferdig med andre klasse på gymnaset, og skulle snart dra til Jotunheimen for å ha sommerjobb på en turisthytte. En sommerjobb som skulle gjøre sitt til at jeg alltid etterpå har vært interessert i høyfjell og friluftsliv. Jeg skulle også på speiderleir senere på sommeren, og det var sommerens store opplevelse. Siden vi var i roveralder, var vi med og arrangerte leiren. Det var noe jeg likte, å være med på å planlegge og organisere leirer og turer for yngre speidere. Jeg likte å ta ansvar og være med på å gjennomføre prosjekter. Dessuten var det et veldig bra miljø i speiderbevegelsen, og de vennene jeg fikk der er fortsatt noen av mine beste venner.

Denne sommeren var det “You´re In The Army Now” med Bolland som strømmet ut over høyttalerne når jeg var ute på byen og festet,  og hadde det gøy. Ennå hadde ikke de tunge dagene kommet, de skulle komme først senere.

—–
Gjennom hele sommeren har jeg hver lørdag lagt ut blogginnlegg med nostalgiske bilder fra 50-, 60- og 70-tallet. Du finner disse under kategorien “Nostalgi” Dette portrettbildet av meg i mine yngre dager får avslutte denne runden med nostalgiske bilder, men jeg kommer tilbake til dem senere.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: