Ukemeny 34 / 2016 vegetar

Hei og god søndags ettermiddag! Som vanlig har jeg prøvd å finne frem til middagsretter med så mye protein som mulig i dette forslaget til vegetarisk ukemeny. Hovedproteinkilden i middagsforslagene er linser og bønner, og disse gir mye næring og kan samtidig varieres i det uendelige.

Dessuten er vi jo midt i høstingssesongen for de gode og friske grønnsakene, og disse middagsrettene bør absolutt få følge av en bolle salat eller råkost. Visste du forresten at helsemyndighetene anbefaler at vi spiser 500 gram frukt, bær og grønnsaker per dag? Ingen grunn til ikke å fråtse i sesongens grønnsaker med andre ord.

Mandag – Bondeomelett med bønner

Tirsdag – Dikt en salat med det du har for hånden.
I denne salaten er det brukt rotgrønnsaker som er drysset med krydder og dynket med noen dråper olivenolje, og stekt i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Avkjøles, dynkes med vinaigrette og legges på et serveringsfat. Friske grønnsaker hører med på fatet. På fatet er det også quinoa som er kokt i grønnsaksbuljong, avkjølt, og iblandet soltørkede tomater og mango. Kikerter og nøtter passer også godt på slike salatfat. Server gjerne grovt brød til salaten.

Onsdag – Spaghetti Bolognese – vegetar

Torsdag – Peanøttgryte fra Vest-Afrika – vegetar

Fredag – Veggieburger fra restaurant Smalhans

Lørdag – Indisk linsesuppe servert med nanbrød

Søndag – Pizza med squash vegetar

Ukens kake – Den beste eplekaken

Ukens brød – Valnøttbrød

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s