Skolestart – nostalgiske bilder

Disse bildene er fra første skoledag etter ferien, det året jeg skulle begynne i andre klasse.

Det ser ikke akkurat ut som jeg gleder meg til å begynne på skolen igjen, men jeg kan ikke helt huske at jeg gruet meg heller. Jeg likte meg ganske godt på skolen, og kan ikke huske noen spesielt vonde opplevelser. Sannsynligvis er jeg nok bare litt spent på bildet. Spent på å møte skolekameratene og lærerne igjen, og spent på hvordan det nye skoleåret skulle bli. Min bror og jeg gikk på Søre Ål skole på Lillehammer, og jeg vil tro at vi var ganske tidlig oppe denne augustdagen, – vi hadde nemlig en ganske lang vei å gå til skolen.

Det var alltid en viss vemod og forventing knyttet til skolestarten. Vedmod fordi den lange herlige sommerferien var slutt, og fordi det var så lenge til neste ferie. Og allerede da synes jeg det var vemodig når det gikk mot høst og vinter.

Men vi så også med forventning frem mot et nytt skoleår. Pennalet ble fylt opp med nye blyanter, tusjer og viskelær som luktet sukkertøy. Vi kjøpte bokpapir med alskens forskjellige mønstre, som vi la på bøkene med en gang vi kom hjem den første skoledagen. Vi fikk også alltid nye klær og sko til skolestart. De vi hadde brukt om våren hadde vi forlengst vokst ut av, og min mor var opptatt av at vi skulle være ordentlig kledd.

Her kan du lese blogginnlegget om min aller første skoledag: Første skoledag – retro bilder.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: