Tilbake til hverdagen

Så var det tilbake til hverdagen for meg. I dag begynner jeg å jobbe igjen etter å ha hatt ferie i over tre uker. Jeg ser ikke akkurat frem til å begynne å stå opp klokken seks om morgenen igjen, men det skal bli godt å komme igang også. Jeg føler meg uthvilt, og det er et godt utgangspunkt når en skal tilbake på jobb.

Siden jeg vanligvis har ferie i august, markerer ferieslutt også begynnelsen på høsten for meg. Når ferien min slutter, da er høsten er like om hjørnet. Og når høsten nærmer seg, er det akkurat som om tilværelsen går litt mer over i moll, og det synes jeg er fint. Denne overgangen mellom sommer og høst synes jeg er en fin tid for å stoppe opp og reflektere, – reflektere over hva som er viktig, og over livet.

Slike tanker og refleksjoner kan handle om så mangt. De kan handle om fremtiden, om drømmer og visjoner. De kan handle om hva en vil, hvor en vil, om en gjør det som føles riktig, eller fokuserer på det som er viktig. De kan handle om ens helse og livssituasjon, eller om hva en ønsker å gjøre. De kan handle om livet i særdeleshet, og om at familien og de nærmeste har det bra.

Jeg tror det er viktig at en av og til stopper opp og tenker seg om. Det gir perspektiv og mening i tilværelsen. En får bevissthet om hva som er viktig, og om det en gjør føles rett. Livet er en spennende reise, og det er alltid så mye som er uopplevd, både gleder, sorger og utfordringer. Og så mange muligheter, som kanskje ennå ikke har dukket opp. Der er viktig å være et menneske i utvikling, som ikke stagnerer eller stivner i et fast mønster.

Legg inn en kommentar

%d