Glimt fra ferien 

Så var årets ferie på hytta over for denne gang. Med unntak av et lite avbrekk forrige helg, har jeg tilbrakt nesten fjorten dager på hytta, og det har vært flotte og avkoblende dager.

Jeg elsker jo hyttelivet med alt det innebærer. Lange frokoster ute på terrassen i morgensola. Turer i skogen og langs skjærgården. Kveldsbad og morgenbad. Lange lesedager inne i regnvær. Se filmer om kveldene. Utflukter. I løpet disse ukene har jeg vært på besøk både i Tvedestrand og Risør, og der har jeg gått rundt i trange sørlandsgater og har besøkt severdigheter. Jeg har vært innom bruktbutikker og antikvariater, og har spist på koselige restauranter. Og ikke minst, trent, – for treningen vil jeg ikke forsømme selv om det er ferie. Ellers har en god del av ferien i år, som jeg har nevnt på bloggen flere ganger tidligere, gått med til å ta igjen forsømt vedlikehold på hytta. 

For første gang har jeg i år vært alene på hytta mesteparten av ferien. Litt rart har det vært, men også deilig. Jeg trives jo godt i eget selskap, og har mye sosialt i livet mitt ellers, så et par uker alene synes jeg ikke gjør noe. 

Men nå er hytteferien over for denne gang, og jeg skal snart dra videre for å fortsette ferien i min gamle hjemby. Det gleder jeg meg til! Men det er nok ikke så lenge før jeg er tilbake på hytta. Hytteliv om høsten er også forlokkende!

Her er noen glimt fra min ferie:
Bilde fra en tur jeg gikk en av dagene. Så vakkert langs skjærgården!
Bilde fra Nybrygga på Gjeving.
Et koselig maritimt miljø ved en lokal restaurant.
Ferske reker stiller i en klasse for seg!
Utsikt over kystmiljøet på Gjeving.
Båter sett fra fuglens perspektiv. Bildet er tatt oppe på et høyt berg.Det begynner å nærme seg sensommer og røsslyngen blomstrer på heiene på Sørlandet nå. Et vakkert syn! Dessuten, et vell av gule blomster lyser opp overalt. Vakkert det også! 
Som sagt, – en av feriens store gleder er å innta frokosten utendørs i morgensola.
Særlig når det er snakk om bananpannekaker!
I denne fluktstolen hadde jeg tenkt å sitte ute i sola for en stakket stund, men så begynte det å regne. Typisk.
Ingen ferie uten å gå innom en, eller aller helst flere, bruktbutikker. Bildet er fra bruktbutikken i Risør.
Resultat av vedlikeholdsarbeidet: terrassegulvet fikk seg en omgang med terrassebeis (Jotun farge eksotisk tre), og havemøblene fikk seg et par strøk med Shipolin (båtmaling som også fungerer utmerket til hagemøbler). Nå er alt så godt som nytt! Jeg hadde planlagt å male mye mer, men det kunne jeg bare glemme. I ustabilt norsk sommervær må en lære seg å leve i nuet, og ikke la seg irritere over det en ikke kan gjøre noe med. Som været. Jeg har ikke lært det enda.

Når jeg ikke kunne male ute, flyttet jeg malerarbeidene inn i stedet. En gammel hylle fra IKEA, opprinnelig grå, fikk et strøk hvitmaling, og skal nå gjøre tjeneste som nattbord. En gammel treskåret tallerkenhylle, opprinnelig ubehandlet, ble hvit. Rørstrandtallerkenene er fra overnevnte bruktbutikk. Noen gamle stoler og krukker som har sette sine best dager, fikk en malingsfornyelse de også. Men det ble jeg ikke helt ferdig med.
Denne blomsten, villkaprifolium, blomstrer på Sørlandet akkurat nå. Og den lukter aldeles nydelig!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: