Ukemeny 32 / 2016 – vegetar

Hei og god ettermiddag! Det er søndag og snart ukestart for en ny uke, og her kommer forslag til vegetarisk meny for denne uken. Jeg håper du finner noe du liker, og at ukemenyene kan være en inspirasjon både for deg som lever vegetarisk, og for deg som bare ønsker å kutte ned på kjøttforbruket.

Som alltid når jeg setter opp disse menyene, forsøker jeg å finne frem til retter som har flere ulike kilder til protein. Det er ikke alltid jeg lykkes, men det er likevel målet. Dersom en har flere kilder til protein i samme rett, og igjen kombinerer disse med fiber og langsomme karbohydrater, oppnår en sunn og næringsrik vegetarisk rett. Rettene nedenfor gir mest næring når de kombineres med fullkorn; for eksempel fullkornris, fullkornpasta, grovt brød og lignende.

En riktig god uke ønskes alle blogglesere! Takk for at du titter innom bloggen min, det setter jeg stor pris på:)!
Mandag – Aloo gobi indisk vegetarrett
Tirsdag – Vegetarfrikadeller med gresk salat og ris
Onsdag – Middagssalat vegetar
Torsdag – Vegetariske wraps med stekte grønnsaker og hummus
Fredag – Fransk løksuppe
Lørdag – Vegetarlasagne med spinat og ricottaost
Søndag – Kikertboller med ovnstekte poteter og gulrotzaziki
Ukens kake – Eplekake med tyttebær
Ukens brød – Lettlaget rørebrød med rosmarin

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: