Pizza med squash – vegetar 

En trenger abslutt ikke å ha kjøtt på pizzaen for at den skal bli god, noe denne oppskriften er et eksempel på. Dette er en kjempegod pizza helt uten kjøtt, – full av gode smaker fra grønnsaker, nøtter og ost.

PIZZA MED SQUASH – VEGETAR

Ingredienser:

Bunn
25 g gjær
2½ dl lunkent vann
2 ss olivenolje
½ ts salt
6 dl hvetemel

Fyll
4 dl tomatsaus (se oppskrift nedenfor)
2 rødløk, medium størrelse
400 g squash – 1 medium
½ ts salt
Pepper
2 ss olivenolje
2 ts tørket oregano
300 g revet ost (gjerne blandet, f. eks mozzarella, parmesan og norvegia)
1 dl svarte oliven (kan sløyfes)
25 g pinjenøtter (eller cashewnøtter, hakkede)

Slik gjør du:
Smuldre gjæren i en bolle og tilsett vann, olje, salt og mesteparten av melet. Arbeid deigen sammen slik at den blir smidig. La den heve til dobbelt volum under et håndkle i 30 minutter.

Sett ovnen på 250 grader. Skjær løken i smale kløfter og squashen i skiver. Fres de lett noen minutter i olivenolje i en stekepanne, og krydre godt med salt, pepper og oregano. Kjevle ut deigen, i resten av melet, til fire små, eller to store bunner, og legg de på bakepapirdekkede stekeplater. Bred utover tomatsausen. Strø over 2/3 av osten. Legg squash, løk og oliven oppå. Strø over resten av osten. Stek i ovnen i 10 – 15 minutter. Nøttene og litt oregano has over ved servering.

Slik lager du en god tomatsaus:

Tomatsaus:

Ingredienser:
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 boks a 400 gram tomater
1/2 ts salt
Litt nykvernet pepper
Ca 1 ts sukker
1 laurbærblad
1 ss tomatpure
1-2 ts tørket basilikum

Finhakk hvitløken. Ha olivenolje i en kjele, og fres hvitløk og basilikum max et minutt. Slå over tomatene. Ha i salt, pepper, sukker, tomatpure og laurbærblad. La sausen putre på svak varme i ca 15 minutter. Ta opp laurbærbladet. Avkjøl noe.
Kilde oppskrift: Arla. se

Legg inn en kommentar

%d