Dagen for å jobbe på hytta

Selv om jeg “bare” tilbringer ferien på hytta, så er det ikke akkurat en stillesittende ferie. Faktisk er den ganske aktiv. Det å ha en hytte innebærer mye jobb, både med vedlikehold på hytta og med utearbeid på tomta. Det er jo særlig om sommeren at slikt arbeid må gjøres. Ellers i året er jeg her bare i korte perioder om gangen, og da er det så som så med hvor mye jeg får unna. Noe vedlikehold, for eksempel maling, gjøres mest effektivt når en kan drive på over flere dager.

Derfor har jeg, som alltid, satt opp en to do-liste for vedlikeholdet på hytta denne ferien. Først på lista kommer beising av terrassegulv, og maling av rekkverk, vinduer og dører. Dernest kommer klipping av busker og kratt, og videre arbeid med uteområdet som jeg begynte på i vår. I dag kom jeg godt i gang med noen av disse aktivitetene.

Dette høres sikkert ut som verdens kjedeligste ferie, men saken er den at jeg liker å drive med fysisk arbeid. Det å drive med fysisk arbeid er en helt annen hverdag enn det jeg er vant til. Vedlikehold på hytta er en naturlig aktivitet som holder kroppen i bevegelse, samtidig som en også får vært ute.

Men nå har jeg jo ikke tenkt å bare drive med dette i ferien da:) Det er også mye annet jeg har tenkt å gjøre og oppleve. 

Nå er det sen kveld, og jeg sitter ute. Jeg er trøtt, men også glad og takknemlig for nok en fin feriedag.

Legg inn en kommentar

%d