Fra en ferie på 70-tallet – nostalgiske bilder

Her følger nok en gang nostalgiske bilder fra ferielivet. Håper dere ikke har gått helt lei av disse gamle feriebildene enda! Dagens bilder er fra 1974, det året da vi dro på sommerferie til Nord-Norge for å besøke familien i Mo i Rana.

Det ble en skikkelig langt biltur kan jeg huske, og den tok oss flere dager. Vi overnattet hos slektninger underveis, noe som var vanlig på den tiden.
Dette bildet er fra en pause vi tok. Slengbukser, busserull og tresko, det er bare SÅ typisk 70-tall! Vi har nok fått oss nye solhatter i anledning ferien.Slik ble lunchen inntatt på turen. På et teppe der vi satte frem brød og pålegg. (og Oboy ikke minst!). Vi hadde alltid med kjølebag, campingskoffert og primus i bilen, og stoppet langs veien og spiste.Slekningene som vi overnattet hos underveis hadde en hundevalp. O’ lykke!Ferieaktivitet når en er på besøk hos slektninger ved sjøen, – å dra ut med båten.

Så kom vi frem til tante og onkel og kusine, i Mo i Rana. En av dagene gikk vi tur opp til brekanten ved Svartisen. Min mor kledd i kledelig rød drakt. Jeg i rutete bukse og kort boblejakke med stars og stripes stjerne. Plagg inspirert av det amerikanske flagget var veldig populært på den tiden.Her har vi kommet frem til Brekanten.Her er det pause igjen.Ferieaktivitet på 70-tallet, å stoppe og se på utsikten over vannet.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: