Spiseplassen i hagen

Jeg er veldig glad i spiseplassen vår ute i hagen. Ved dette hagebordet inntas måltidene utendørs hele sesongen. Møblene er av teak, og de er solide og kraftige.

I noen år vedlikeholdte jeg ikke møblementet i det hele tatt. Da ble det grått, ganske pent, men samtidig tørt og noe flisete. Dagens produsenter av teakmøbler anbefaler at man lar teakmøblene slites naturlig, slik at treet selv utvikler en beskyttende hinne som er værbestandig. Men hos meg fungerte ikke det, kanskje fordi møblementet har vært oljet og renset tidligere? 

Ikke vet jeg, men det var åpenbart at hagemøblene trengte vedlikehold, og tidligere i sommer tok jeg altså jobben med å gi møblene en grundig rens og oljebehandling. Nå står møblementet der, tilbake i sin fordums glans. De ble veldig fine, synes jeg, nesten som et smykke for hagen.

Legg inn en kommentar

%d