På badetur – nostalgiske bilder

En av sommerens store gleder er å bade! Det mener jeg nå, og det mente jeg den gangen på 70-tallet, da disse bildene er tatt. Selv om det ser ut som vi er på den samme badeturen på disse bildene, er vi ikke det. Bildene er fra forskjellige badeturer. De to første er fra en badetur vi hadde til Melsjøen på Lillehammer, mens de tre siste fra en badestrand på Stord. (forresten den samme ferien som vi var på vei til her.).

I min oppvekst dro vi ofte på badeturer på varme sommerdager. Veldig ofte dro vi til badeplasser nærheten av Lillehammer, men vi dro naturligvis også ofte ut og badet når vi var på ferie. Som sagt så er noen av disse bildene tatt på Melsjøen, et fjellvann i nærheten av Sjusjøen. Der er det langgrunt og ofte varmt vann om sommeren, – og dermed en fint å bade.

Vi pakket med oss luftmadrasser, pumper, badeballer, store håndkleer og pledd, og kjørte avsted i Morrisen. En kurv med mat, kaffe, saft og kaker hadde vi også alltid med. Veldig ofte dro vi sammen med venner av familien, slik at vi var mange, både barn og voksne, som dro ut på badetur.

Akkurat badeturen til Melsjøen, husker jeg veldig godt. Mens jeg badet, klarte jeg å tråkke på en spiss stein, med det resultat at jeg fikk et dypt kutt i foten. Det silblødde, og jeg husker jeg synes det var kjempevondt og ekkelt. Dessuten gjorde hendelsen sitt til at det ikke ble mer bading den dagen. Stor skuffelse. Lang tid tok det også, før jeg ble helt bra i foten igjen.

Men nå, over 40 år etter, er alle negative sider ved badelivet glemt. Mygg og knott, solbrenthet og kutt i foten – borte vekk. For badeturer om sommeren, det er jo nesten selveste sommerlykken. Ikke sant?

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: