På ferietur – nostalgiske bilder

I min barndom dro vi veldig ofte på ferie til Vestlandet. Siden min mor kommer fra Vestlandet, var det et naturlig sted for oss å feriere, og ferier på 60, – og -70-tallet, de handlet ofte om å besøke familien.

Dessverre har jeg nesten ikke vært på Vestlandet i voksen alder, men det har jeg tenkt på mange ganger at jeg burde. Norge er et fantastisk ferieland, og Vestlandet stiller i en særklasse i så måte. Det er fantastisk å kjøre langs naturskjønne veier, forbi fjorder og høye fjell. Det er fantastisk å se fosser som bruser nedover fjellsidene, og besøke de mange unike byer og tettsteder som er på Vestlandet. Jeg har mange minner om bilturer til Vestlandet i min barndom, og jeg ser ikke bort fra at jeg en gang kommer til å kjøre disse strekningene igjen, – bare for å oppleve det vakre Vestlandet enda en gang.

Dagens nostalgiske bilder er fra 1969, det året jeg skulle begynne på skolen. Her er altså familien på vei til Stord, min mors hjemsted. Vi kjørte over Gjendesheim i Vågå. Hvor veien gikk videre derfra er jeg usikker på, men jeg tror den gikk over Sognefjellet til Leikanger. Derfra tok vi ferge til Balestrand, hvor jeg mener vi overnattet. Så videre forbi Høyanger, og til fergesambandet ved Lavik og Knarvik. Vi stoppet i Bergen og handlet og koste oss, før vi altså tilslutt kom frem til Stord.Vi hadde en lang rast ved Gjendesheim turisthytte.
Gjendesheim turisthytte anno 1969.
Typisk på bilferie i Norge – å møte troll langs veien. For ordens skyld – trollet er øverst:).
Her er det fotopause underveis. Jeg kan ikke huske at det var sikkerhetsseler i bilene den gang. Vi satt litt hulter til bulter i baksetet.
En typisk pause på bilferie i gamle dager, – å stoppe og vasse i et fjellvann.
Her ser vi på en foss langt nedi et juv.
Ingenting er vel bedre enn en iskald Solo i sommervarmen.
På fergen til (eller var det fra?) Balestrand. Begynner vi å bli litt lei av hele bilturen her, mon tro?
Her nærmer vi oss Balestrand.
Dette mener jeg må være Balestrand hotell, og jeg tror det var her vi overnattet.
Dette koselige bildet tror jeg må være tatt på vei til Bergen.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: