Seterferie – nostalgiske bilder

Bjørn Dokklia 1970Erik og Bodil Dokklia ant. 1972Erik Dokklia ant. 1972FiskingErik fisker i Obleiken, vestfjellet
Her kommer de nostalgiske bildene, litt på etterskudd denne gang. 

På disse bildene er vi igjen på sommerferie i den norske fjellheimen. Hver sommer ferierte nemlig min familie på fjellet, nærmere bestemt på en seter i Gausdal vestfjell. Bildene er tatt på begynnelsen av 70- tallet, sannsynligvis i 1972. Les tidligere blogginnlegg om sommerferiene på Dokklia seter i Gausdal vestfjell på 60- og 70-tallet her:

På ferie på setra – retro bilder

Til seters – nostalgiske bilder

I blomsterenga – nostalgiske bilder

Feriene på setra var koselige, med friluftsliv, natur og seterliv som viktige ingredienser. På dette tidspunktet var det ikke seterdrift på setra mer, den tok slutt noen få år tidligere. Men i alle år som vi ferierte der gikk det mye beitedyr der, som du kan se på noen av disse bildene.

Med oss på denne ferien var også broren min sin gode kamerat, Erik. På et par av bildene er de to på ute på fisketur. Bildene er tagget “Fisking i Obleiken”.

Om de fikk fisk akkurat på denne turen vites ikke, men det skjedde av og til (les en sjelden gang i blant) at vi fikk fisk når vi var ute og fisket. Vi fikk ørreter, sik og harr, og de ble stekt i smør og rømme når vi kom tilbake på setra.

Foto: Bj. Mølmen

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: