Til seters – nostalgiske bilder


Da er jeg igang med en ny runde med nostalgiske bilder!

For deg som ikke har fulgt denne bloggen tidligere, kan jeg fortelle at jeg innimellom legger ut nostalgiske bilder fra 50-, 60- og 70-tallet. Disse bildene er stort sett tatt av min far som var en ivrig hobbyfotograf, men noen også av min mor. Min far var veldig systematisk med bildene sine, og som regel registrerte han tid og sted for bildene, samt tittel. Tagging vil vi vel kalle dette i dag. Dette er veldig fint for oss som ser på bildene i ettertid, for da vet vi hva bildet handler om. Alle bildene jeg har lagt ut finner du under kategorien nostalgi.

Utover sommeren, på lørdagene, vil jeg altså legge nostalgiske bilder fra denne tidsepoken, og sommerens bilder har to temaer “Barndom 60- og 70-tall” og “Ferieliv”. Gled deg til mange artige og tidstypiske bilder!

Dagens bilder er fra ferielivet. Hver sommer ved Sankthanstider dro vi til seters – nærmere bestemt til Dokklia seter i Gausdal Vestfjell, eller i Langsua nasjonalpark som det nå heter. Disse bildene er fra en av mange somrene vi ferierte der, og her har vi fått besøk av kusine Synnøve. Her kan du lese tidligere blogginnlegg fra seterlivet:

På ferie på setra – retro bilder
I blomsterenga – retro bilder

Å, ja! Det å komme til seters var nesten som å komme tilbake til seterlivet i gamle dager. I flere av årene vi ferierte der var det god gammeldags seterdrift på setra, med budeier som melket kyr om kvelden. Ellers så tror jeg vi spiste mye tradisjonell seterkost når vi var der, – rømmegrøt og spekemat, rømmevafler og ørret som vi hadde fisket selv, for å nevne noe.

Men seterferie var da som nå, først og fremst naturopplevelser. Fotturer innover fjellet, badeturer og fisketurer, – noe også disse bildene viser. Jeg vil benytte anledningen til å slå et slag for fjellferier om sommeren. Det er fantastisk flott å feriere i fjellet på denne tiden av året, med utallige muligheter for flotte naturopplevelser! Enten du er ute og vandrer, sykler, rir eller kjører bil over fjellet. Turistforeningens hytter står til disposisjon for alle fjellfarende, hvis du da ikke velger å ta med deg telt på turen.
Foto: Bjarne Mølmen

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: