Glutenfrie scones

Her følger oppskrift på glutenfrie scones, som smaker kjempegodt og som holder deg mett lenge. I disse sconsene har jeg brukt helt vanlige mandler som jeg kvernet, men det går helt fint å bruke ferdigkjøpt mandelmel også. Bruk gjerne det mandelmelet som er fettredusert. Oppskriften gir fire store scones.

GLUTENFRIE SCONES
4 stk.
Tid: 10 minutter forberedelse, og 7 – 8 minutter i ovnen.

Ingredienser:
– 2 dl mandelmel
– 2 egg
– 1 dl gresk yoghurt
– 1/2 dl solsikkefrø
– 2 ss linfrø
– 1 ss fiberhusk
– 1/2 ss bakepulver
– 1 /2 ts salt

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader. Knekk eggene i en bolle, og visp de luftige. Bland i yoghurt, og rør om. Bland i resten av ingrediensene, og rør lett om med en sleiv. Ikke visp. Sett fire scones på en stekeplate som er dekket med bakepapir. Bruk en slikkepott for å forme bollene slik du ønsker. Stek i ovnen til de er gyldne oppå. (7- 8 minutter, – eller litt mer).

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: