Hawaiiburger

Slå til med en kjempegod Hawaiiburger i dag! Hawaiiburger smaker fantastisk godt, og den skiller seg fra andre hamburgere ved å være særlig saftig og smaksfull. 

 Etter å ha googlet og stått i, har jeg skjønt at ekte Hawaiiburgere skal lages med Teriyakisaus, – en slags salt-søt japansk inspirert saus. Og da mener jeg ikke å servere sausen ved siden av eller over, men å bruke Teriyaki som stekemetode. Metoden går ut på å pensle eller dryppe kjøttet med Teriyakisausen mens du steker. Se bildet nedenfor, så forstår du hva jeg mener. Teriyakisausen kan du kjøpe ferdig, men du lager den også lett selv. Se oppskrift nedenfor.

I tillegg må ekte Hawaiiburgere ha grillet ananas, paprika og løkringer og salat.

Oppskriften her er på fire Hawaiiburgere, nok til to, tre personer, med mindre man er småspist og bare spiser en. Skal du servere til 4 personer bør du doble oppskriften.

HAWAIIBURGERE
Til 2 – 3 personer.

400 g karbonadedeig
1 liten gulrot, finrevet
2 stilker vårløk, finhakket
1 liten ts revet ingefær
1 ts soyasaus
1 ts sriracha saus (eller litt mer hvis du vil ha sterk smak på hamburgerne). Kan utelates og erstattes med annen krydring f. eks. pepper).

4 ringer ananas, – frisk eller hermetisk
1/2 rød paprika i ringer
1/2 rødløk eller annen løk, i ringer
Olje eller smør til steking
4 skiver cheddarost
Salat
4 Hamburgerbrød (se link til oppskrift nedenfor)

Slik gjør du:

1. Bland karbonadedeigen med revet gulrot og ingefær, vårløken og sausene til en jevn deig. Form deretter 4 store hamburgere. 

2. Stek paprika og løkringene et par minutter i olje til de er myke og grillede. Legg til side på et fat, og ha folie over, slik at de holder seg varme. Stek så ananasringene på samme måte, og legg de også under folien på fatet.

3. Varm litt olje i stekepannen, og legg hamburgerne i. Stek i 4 – 5 minutter, og snu dem. Drypp deretter over en god dash teriyakisaus, og legg oppå en skive med cheddar. Stek videre til hamburgeren er helt gjennomstekt.

4. Finn frem hamburgerbrødene, og drypp gjerne noen dråper med saus på de også. Hamburgeren monteres slik i hamburgerbrødet:

Hamburger
Ananas
Løkringer
Paprikaringer
Salat

Hamburgerbrød kan kjøpes ferdig eller bakes selv. Jeg bakte selv, og de ble veldig bra. Jeg fulgte denne oppskriften:

Døgnvill burger

Teriyakisaus:
1 dl Soyasaus
4 ss vann
2 ts hvitvinseddik
1 ss frisk ingefær
2 – 3 ss sukker
1 hvitløksfedd
1 ts Sesamfrø
Litt lime til å runde smaken.

Bland all væsken sammen i en kjele. Ha i finhakket hvitløk
og revet ingefær, og kok opp. Kok til en sirup-aktig konsistens og la sausen avkjøle. (Smak underveis, og ha evt. i litt mer sukker hvis det trengs). Ha i sesamfrø og en ta limesaft. Sausen kan oppbevares i en flaske i kjøleskap.

Legg inn en kommentar

%d