Spleiselag er supert til 17. mai-selskapet

Tenkte jeg skulle slå et slag for spleiselag som “konsept” for 17. mai-frokosten eller 17.mai-selskapet. I den vennegjengen jeg er med i, har vi alle år gjort det slik at vi har et spleiselag 17. mai. Og resultatet blir et flott koldtbord, eller buffet, med mange spennende retter! I tillegg tar alle med seg det de selv ønsker å drikke til selskapet.

I utgangspunktet planlegger vi sammen hva vi skal ha på koldtbordet, og så fordeler vi oppgavene etter det. Alle tar med et par tre-retter til koldtbordet, og alle tar med kaker. Vertskapet ordner vanligvis med brød.

Denne planleggingen på forhånd er viktig for å få variasjon i koldtbordet, og for å få fordelt oppgavene jevnt. Vanligvis blir det slik at den som har selskapet det året får et slags hovedansvar for planleggingen. Det faller nok litt mer oppgaver og innkjøp på vertskapet, men det går jo på rundgang, og da blir det en likelig fordeling likevel.

Når jeg skal lage maten som jeg skal ta med til koldtbordet, planlegger jeg også nøye. Jeg satser på slike retter som kan lages ferdig dagen før, slik at jeg slipper å stå i bunaden og lage mat. 

Disse bildene er fra 17.mai i fjor, og da hadde vi følgende på koldtbordet:

Røkelaks
Sushi
Spekemat med asparges
Kylling – satayspidd
Pastasalat
Ostepai
Eggerøre
Potetsalat
Salat
Aioli
Rømme
Skåler med bær og frukt
Godt brød

Her kan du få tips til gode kaker til 17. mai! (Følg linken)
Ti gode kaker til 17. mai

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: