Venting

Det er mandag morgen, og jeg sitter hjemme og jobber. Sola skinner gjennom kjøkkenvinduet. Jeg har kaffe i koppen, og har full fokus på det jeg sitter og jobber med.

Klokka tolv avslutter jeg arbeidet, for å ta fri resten av dagen. Jeg begynner å steke vafler, koke kaffe og røre syltetøy av den siste rest av sommerens bær. Så legger jeg på duk på stuebordet, og setter frem kopper og asjetter.

Hvorfor? Fordi Cathinka, yngste datter, endelig skal komme hjem igjen etter å ha vært utenlands i nesten et år! Dette året har hun reist med misjonsorganisasjonen “Ungdom i oppdrag”, og har vært både i Australia og Afrika. Nå skal hun snart lande på Gardemoen, og med seg har hun kjæresten Daniel som hun har møtt under oppholdet.

Vaflene er ferdig. Kaffen er ferdigkokt. Stearinlysene på bordet er tent. Jeg ser på klokka. Jeg ser ut av vinduet. Jeg ser ut av vinduet en gang til.
Og så endelig! Der kommer de!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: