Vegetariske kjøttboller i fløtesaus

På en kjøttfri mandag er det OK å legge ut oppskrift på noe som virkelig kan erstatte kjøtt på en god måte. Denne retten mener jeg kan gjøre det. Her er hovedingrediensen farse av Quorn, som er ganske kraftig smaksatt med ost, løk og krydder. Resultatet blir smakfulle vegetariske boller som jeg som sagt mener kan konkurrere med helt vanlige kjøttboller:).

Hvis du ikke vet hva Quorn er,  så kan jeg fortelle at det er en vegetarisk kjøtterstatning som smaker og ligner på kjøtt i tekstur. Quorn er basert på mykoprotein, – et næringsrikt medlem av soppfamilien.

Her har jeg servert de vegetariske bollene slik de serverer kjøttboller på IKEA: med poteter, grønnsaker, fløtesaus og tyttebærsyltetøy. Som utgangspunkt for fløtesausen har jeg brukt Toro Brun saus uten løk, – der halvparten av vannet er byttet ut med fløte. (Den skal visstnok egne seg for vegetarianere følg linken)

Bon apétit! Her følger oppskrift på vegetariske “kjøttboller” i fløtesaus.

VEGETARISKE “KJØTTBOLLER” I FLØTESAUS

3 – 4 personer
(ca 20 vegetariske boller).

300 g quornfarse
1/2 dl strøbrød eller griljeringsmel
1 (til 1 1/2) dl melk
100 g philadelphiaost
2 ss fersk persille
2 fedd revet hvitløk
1 båt rødløk, finhakket
2 – 3 ss revet parmesanost
1/2 ts salt
1 krm svart pepper

Slik gjør du:
1. Ha quornfarsen i en bolle, og bland i 3/4 av strøbrødet.

2. Bland Philadelphiaosten med halvparten av melken, og rør med en gaffel til en glatt røre. Has i bollen med quornfarsen.

3. Hakk rødløk og persille fint, og riv hvitløk og parmesanost. Has i bollen med quornfarsen. Rør godt rundt.

4. Kjør farserøren med en stavmikser til en glatt røre.

5. Spe inn resten av melken (og evt. litt mer melk hvis røren er for tørr). Smak røren til med salt og pepper. (Det kan godt hende du trenger litt mer krydder enn det som står på oppskriften. Rør godt rundt, så alt blir godt blandet.

6. Formes til boller (ca 20 stk), som rulles i resten av strøbrødet. (Krydre evt. bollene med litt mer pepper før steking) Stekes i olivenolje på stekepannen på medium varme til de er gyldne på hver side.

7. Etterstekes i stekeovn på 200 grader i 20 minutter.

8. Serveres med fløtesaus (se ovenfor), brokkoli, poteter og tyttebærsyltetøy. Litt sitron gjør seg alltid også godt til slike retter.

Bon apétit!

Noen av ingrediensene som skal være i retten
Bland philadelphiaosten med litt av melken, finhakk rødløk og persille
Rør alt sammen inn i qournfarsen, og kjør med stavmikser. Spre med litt mer melk for en løsere deig, og smak til med salt og pepper.
Rull til vegetarboller
Vegetarbollene brunes på stekepanne i litt olivenolje, og etterstekes deretter ca 20 minutter på 200 grader i stekeovnen.
Ferdige vegetarboller
Serveres med fløtesaus, brokkoli, poteter og tyttebærsyltetøy.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: