Chips av pitabrød servert med fetaostdipp

Her kommer et kjempegodt alternativ til frityrstekte chips, nemlig chips laget av pitabrød. De er lette å lage og smaker nydelig, særlig med en god dipp til. Her har jeg servert chipsene med en dipp av mager fetaost. Pitachipsene smaksettes ved at de påsmøres et tynt lag olje, og drysses med ønsket krydder før steking (f. eks. oregano eller hvitløkspepper). Deretter stekes de i ovnen i 10 – 12 minutter til de er blitt gyldne.

Hvis du lager chipsene med pitabrød av fullkorn (f. eks. fra Hatting), blir de litt mer næringsrike og sunne.

CHIPS AV PITABRØD

Slik gjør du:
Beregn 1 pitabrød pr person.
Skjær brødene opp i trekanter, og legg de på en stekeplate dekket med bakepapir. Pensle trekantene med olivenolje. Dryss på ønsket krydder (f. eks. salt, pepper, oregano, hvitløkspepper, hvitløkssalt eller lignende). Stekes på 200 grader i 10 – 12 minutter. (NB – steketiden kan variere alt etter hva slags type pitabrød du bruker. Følg derfor med underveis, og stek evt. noen minutter kortere. De skal være lys brune oppå. Her er det brukt pitabrød fra Hatting)

FETA- OG SITRONDIPP
Til 4 personer:
200 g smuldret fetaost (gjerne mager type)
1 ss revet sitronskall
2 ss sitronsaft
1 hvitløksfedd, hakket
4 ss olivenolje
Frisk eller tørket timian

Ha fetaost, sitronskall, sitronsaft, hvitløk og litt av olivenoljen i en bolle, og kjør til en jevn røre med en stavmikser. Juster med litt mer sitronsaft (evt. litt olje) hvis det trengs for en mer kremete konsistens. Dryss over timian, og drypp resten av olivenoljen på toppen. Servér til pitachipsen.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: