Påskestemning med påskekort


De gamle og gode påskekortene er koselige, ikke sant?

Tradisjonen med å sende påskekort hadde sin storhetstid på 20-, 30- og 40-tallet, og det var særlig på første påskedag at folk gikk rundt og delte ut påskekort til hverandre. Det var naturligvis også vanlig å sende påskekort i posten, – med en påskehilsen til slekt, venner og bekjente.

Typiske motiver på påskekortene var kyllinger, egg og høner, men også vårlige motiver som hestehov, seljekvister med gåsunger og påskeliljer. På de norske påskekortene er sol fra klar himmel, ski, hyttevegg og soling også gjengangere.

De tre øverste kortene er hentet fra Nasjonalbibliotekets postkortsamling på Flickr. På Nasjonalbibliotekets nettside kan du lese en interessant artikkel om påskekortenes historie. Der kan du også sende et e-påskekort til slekt og venner (følg linken):

Gled familie og venner med en e-hilsen til påske

De andre påskekortene har jeg funnet på nettet. De fleste er svenske, og er tegnet av billedkunsteren og illustratøren Jenny Nyström.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: