Pynting til påske

Påskeris i et gammelt melkespann

Påsken tror jeg må være min favoritthøytid. Hvis vi ser bort fra jula da:). Påsken er en rolig og fredelig høytid, og den er en fin tid for refleksjon og ettertanke.

Det også fantastisk at våren er i anmarsj når påsken kommer. I går tittet den første hestehoven frem borti gata her, og den er like velkommen hvert år. Når den første hestehoven dukker opp, da er det liksom ingen tvil. Da er sola og våren på vei tilbake!

Som alltid har jeg også i år pyntet til påske. Det er stort sett gult det går i, men ikke bare. Også andre friske farger har fått innpass i stua. Påskepynten er en salig blanding av pynt som ungene har laget, bruktfunn og gamle tekstiler. Det er tradisjonelle påskekyllinger, broderte duker og påskeegg.

Noen vil kanskje si at det er finere med litt mer naturlige farger og pynt til påske. Men jeg liker det frodige og fargerike uttrykket som kjennetegner den tradisjonelle (og litt gammeldagse) påskepynten. Dessuten er det koselig å ta frem pynt som er personlig, og som forteller en historie.

Påskepynt er ikke minst blomster. Masse blomster. En trenger ikke så mye påskepynt egentlig, bare en har blomster.

Påskekylling i utskåret tre
Tulipaner i en gammel retromugge
Frodige orange tulipaner
Porselenshaner kjøpt i bruktbutikk
Broget utvalg av høner, haner og kyllinger, lam, påskeegg og godteskåler
Påskekylling laget av en gammel plastikkpose, – fairtradeprodukt
Malte egg, og en høne kjøpt på en bruktbutikk
Fargerike påskeblomster

Fairtradekyllingen fås kjøpt her. (Følg linken)

Legg inn en kommentar

%d