Tanker på en tirsdagskveld 

Er det ikke typisk. Nå har jeg sett frem til påskeferien i flere uker, og så klarer jeg selvfølgelig å bli sjuk! Jeg har pådratt meg en kraftig luftveisinfeksjon, og har stort sett tilbragt de siste dagene i senga. Men i dag har jeg så smått kommet meg på beina igjen, og håper at jeg snart blir bra nok, slik at jeg kan dra på påskeferie litt senere i uka.

Dagen i dag har jeg sittet foran tv-en, og har fulgt med på de dramatiske hendelsene fra Brüssel. Bildene fra Brüssel gjør et sterkt inntrykk, for det er ikke så veldig lenge siden jeg selv besøkte byen. Og nå er jeg dypt rystet og forbanna over nok et terroranslag. Denne gangen rammet det helt uskyldige folk i Belgia.

I skrivende stund er det ikke gitt noe informasjon om hva slags organisasjon som står bak terroranslaget, eller om hvem som gjorde det. Men uansett hvem som står bak, – det er vanskelig for meg å forstå hva som får noen til å gjøre noe slik. Det er mulig at jeg er naiv. Men jeg spør meg: hva slags ideer og tanker har slike folk inne i hodet sitt? Å innføre sharialover i Europa?

Om terroristene innbiller seg at de skal vinne tilslutning til sin sak ved å gjøre feige terroranslag mot uskyldige mennesker, så tar de feil. De vil aldri klare å nedkjempe det som er viktig for oss; vår frihet, vårt demokrati, våre verdier og våre demokratiske samfunn. Til det står disse verdiene altfor støtt.

Det er mulig de klarer å skremme oss, men ikke for så veldig lang tid. We’re not afraid, vi er ikke redde! Terrorister vil aldri kunne oppnå noe som helst. Til det er deres ideer altfor virkelighetsfjerne og menneskefiendtlige. Terrorister har ikke forstått dette enkle: hvis de i det hele tatt har noe ønske om å oppnå noe, så må tankene deres ha tilslutning hos brede grupper av folket. Men deres tanker og mål deles jo nesten ikke av noen. Folk flest ønsker helt andre samfunn enn det de står for. Med helt andre verdier.

Kontrastene er store fra her jeg sitter i sofaen, til de dramatiske bildene jeg ser på tv fra Brüssel. Jeg tenker at samfunnet må beskytte seg mot terrorisme på best mulig måte, og slå hardt ned på alt som har med terror å gjøre. Vi må ikke være naive, og vi må bruke de virkemidler som er nødvendige.  Samtidig må vi alltid hegne om de verdier som er viktige for oss.

Bilde fra Brüssel lufthavn

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: