Earth hour


I år tror jeg det må være fjerde eller femte gangen jeg har deltatt på klimakampanjen Earth hour. Også i kveld har jeg slukket lys og andre strømkilder, og har sittet en time i tussmørket, med bare noen få stearinlys tent.

Earth hour har nok ikke så stor effekt med tanke på reell strømbesparing, men er desto viktigere som symbolhandling. Etter min mening ligger det stor verdi i at hele verden en time i året fokuserer på bærekraft, klima og miljø. Gjennom den enkle handlingen det er å slå av lyset.

En slik symbolhandling kan bidra til at folk verden rundt får større miljøbevissthet, og blir mer oppmerksomme på klimaarbeid.
I tillegg kan kampanjen bidra til at vi blir bevisstgjort på at vi må legge om til et bærekraftig samfunn, slik at vi kan ta vare på planeten for våre etterkommere.

Som generalsekretær Nina Jensen i WWF- Norge sier om kampanjen:

“Earth Hour handler om mye mer enn en time i mørket. Det handler om å forstå at våre handlinger, energien vi bruker, varene vi kjøper og vannet vi drikker, har en påvirkning på planeten vi lever på. Earth Hour er verdens største kollektive meningsytring. Den enorme deltakelsen viser at hele verden står sammen mot klimaendringene”

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: