Vårlige og friske farger


Jeg ser frem til helgen. Da skal jeg rydde og vaske i huset, og deretter så smått begynne å pynte til påske.

Det er litt tidlig, for det er jo fortsatt en uke til påske. Men det gjør ikke noe, for det er bare koselig å ta frem glad og solgul påskepynt allerede nå. Jeg skal også ta frem porselen og tekstiler i vårlige og friske farger, og kanskje kjøpe noen påskeblomster.

Nå til påske er det særlig gult og grønt det går i. Gult er en glad og optimistisk farge. Den er solens farge, og den går igjen i alt som har med vår og påske å gjøre: påskesol, kyllinger, eggeplommer, og etterhvert hestehov. Men grønt hører jammen påsken og våren til den også. Naturen er vel nesten på sitt vakreste når alt blir lysegrønt, og det begynner å livne i lundar.

Tenk så livgivende og oppmuntrende påskens og vårens farger kan være.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: