Gratulerer med kvinnedagen! 

Gratulerer med dagen til alle medsøstre! Jeg håper du har hatt en fin kvinnedag, og at du har sendt noen tanker til kvinner og jenter verden over som ikke lever i et så fritt og likestilt land som oss. Det er millioner av kvinner og jenter rundt om i verden som trenger vår støtte og vår solidaritet!

Bildet over er tatt i 1975, det året da jeg var 13 år. 1975 var også FNs internasjonale kvinneår, og målet med året var å få fart på arbeidet med å avskaffe kvinnediskriminering i verden.

Når jeg ser på det gamle bildet tatt i 1975, da jeg var 13 år, håper jeg at verden i fremtiden utvikler seg slik at kvinner og jenter (bokstavelig talt) kan bære sin hatt som de vil. Jeg håper at verden utvikler seg slik at kvinner og jenter kan få frihet fra frykt, fra personlig og seksuell undertrykking og vanskelige levekår.

Måtte verden også utvikle seg slik at kvinner og jenter kan få frihet til å være helt seg selv, på egne premisser. At de kan få bruke sine talenter og evner til det beste for seg selv, sin familie og samfunnet de lever i.

Av og til kan jeg bli litt motløs når jeg leser om likestilling og kvinner og jenters kår i verden. Som for eksempel denne artikkelen fra VG:
Slik har verdens jenter det i 2015

Det er langt frem, men det er også noen lyspunkter.

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: