Quinoaburgere med parmesan

Denne oppskriften på quinoaburgere med parmesan er inspirert av en oppskrift jeg fant på en utenlandsk blogg her for en tid tilbake. 

Jeg har laget burgerne flere ganger, og er blitt veldig begeistret for dem. De er virkelig gode, og de blir sprø ved steking. Burgerne er også veldig anvendelige, og kan brukes til mye. Som fyll i pitabrød, for eksempel. Som hamburgere, som fyll i wraps, eller som pålegg for å nevne noe. Her har jeg servert dem som tradisjonelle karbonader. Burgerne egner seg også godt til frysing, og er fine å ha i fryseren for å ta frem i en travel hverdag.

Quinoa er et ganske nytt bekjentskap for meg, men det er frø som jeg skal begynte å bruke mye mer av, som et alternativ til ris og poteter og i vegetarretter. Quinoa har stor ernæringsmessig verdi. Den har et høyt innhold av essensielle aminosyrer, og Verdens helseorganisasjon regner aminosyresammensetningen i quinoa som fullgod med proteinene i melk. (kilde Wikipedia)


QUINOABURGERE MED PARMESAN
3,3 dl quinoa
(1 grønnsaksbuljongterning + vann til å koke quinoaen i)
2 egg
1 ss hakket persille
1 kløft løk, hakket
1/2 dl parmesanost
2 fedd hvitløk revet
Ca 1 dl griljeringsmel
1 dl revet squash
0,5 dl revet gulrot
Salt og pepper
1 ss rapsolje til steking

SLIK GJØR DU:
1. Skyll først quinoaen godt i kokende vann, og kok den i grønnsaksbuljong etter anvisningen på pakken. La quinoaen avkjøle litt, til den er lunken.

2. Hakk løken og persille, og riv osten, squashen, og gulrøttene. Press hvitløken.

3. Ha i egg i den lunkne quinoaen og rør godt rundt. Ha deretter i grønnsakene, osten og griljeringsmelet. Rør godt rundt igjen til alt er godt blandet.,Krydre opp farsen med salt og pepper. La massen stå noen minutter for å svelle. (Tilsett gjerne litt vann i farsen hvis det er behov for det).

4. Forme farsen til burgere (ca 8 – 10 stk.)

5. Varm rapsolje i en stekepanne, og stek burgerne ca 4 – 5 minutter på hver side på medium varme. De skal være gyldne og sprø når de er ferdige. Krydre gjerne med litt pepper oppå burgerne når de ligger i pannen for mer smak.(kan sløyfes)

6. Serveres f. eks. i pitabrød med salat, avocado og dressing, som hamburger, eller som jeg har gjort her: Med poteter, makaronistuing, revet gulrot og rødkålsalat.

Kokt quinoa, egg , parmesanost, griljeringsmel og grønnsaker blandes godt, og skal stå og svelle en liten stund.
Formes til burgere. Jeg brukte et desilitermål for å få jevn størrelse på burgerne.
Og stekes i pannen. 4 – 5 minutter på hver side.

Kilde oppskrift:

Sallysbakingaddiction.com

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: