Pastasaus med brokkoli og ost – vegetar


Hei! Det er mandag igjen, og her kommer oppskrift på en god og lettlaget pastasaus uten kjøtt. Her er det kokt brokkoli som er hovedingrediens, og den får følge av en tykk smakfull hvit ostesaus. 

Som jeg har nevnt tidligere, så prøver jeg å kutte ned på kjøttforbruket ved å spise vegetarmat til middag minst en dag i uka. Som oftest blir det flere dager med vegetarmat også. Har du innført en kjøttfri mandag? Ved å spise mindre kjøtt kan du spare penger, redusere din miljøbelastning og leve et sunnere liv.

Her er oppskriften:

PASTASAUS MED BROKKOLI OG OST – VEGETAR

3 – 4 personer

500 g brokkolibuketter (fersk eller dypfryst)
2 ss hvetemel
2 ts olivenolje
1 ts oregano eller lignende krydder
1 fedd hvitløk, presset
4 dl matfløte
2 dl vellaget ost
Salt og pepper

Slik gjør du:

1. Kok pasta etter anvisning på pakken.

2. Kok brokkolibukettene møre i kokende vann (ca 5 – 10 minutter)

3. Rør ut hvetemelet i noe av matfløten (ca 1 dl). (Alle klumper skal bort).

4. Varm olivenoljen i en kjele på medium varme. Bland i orgegano, og så hvitløken, og la alt sammen surre en kort stund. (Hvitløken skal ikke bli brun). Slå over matfløten, og rør godt rundt. Rør deretter inn hvetemelblandingen og gi sausen et oppkok.

5. Rør inn osten, og rør godt rundt.

6. Vend tilslutt inn brokkolibukettene i sausen. Smak til med salt og pepper. (Ha evt. i litt mer matfløte hvis sausen virker for tykk.

7. Anrett pasta på tallerker til 4 personer. Ha over pastasausen. Dryss over hakket persille, og eventuelt en neve med cashewnøtter. (kan sløyfes).

Kilde oppskrift: My taste se/ livsnjutarnasgourmetkok.nu

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: