Vinterferien over for denne gang


Så er vinterferien over for denne gang. Jeg har hatt en kjempefin ferieuke, og det virker nesten som en evighet siden jeg startet den for en uke siden. Og det er vel et godt tegn? På at ferien har vært både variert og avkoblende?

Denne uken har jeg nesten møtt våren nede på Sørlandet. Det var så fint og solfylt der når jeg var der. Fuglene sang, det dryppet fra taket, og det var vårduft i skogen. Ingen tvil om at våren, lyset og livet er på vei tilbake! Mot slutten av uka var jeg på Lillehammer, og der hadde jeg noen fine dager sammen med min mor. Vi koste oss, og i løpet av de dagene jeg var der, fikk jeg også gått et par skiturer. I strålende vintervær.

Jeg er veldig glad i vinterferien som ferie, og prioriterer alltid noen dagers fri på denne tiden av året. Jeg hadde egentlig ikke trengt å ta ferie nå, for nå har jeg ikke barn i skolepliktig alder mer. Nå er de store, og har helt andre ting på programmet enn å bli med meg på vinterferie:).

Men for meg er vinterferien et “must”, og så lenge jeg kan huske har jeg hatt vinterferie. Alltid i uke 8, som er vanlig her jeg bor. Vinterferien er det ikke noe stress med. Den er rolig, og den er en fin tid for samvær med familien. Kanskje særlig hvis en har små barn. Vinterferien er kanskje mer enn andre ferier, en barnas ferie?

 I tillegg er vinteren på sitt fineste på denne tiden av året. Når jeg tenker på vinterferie, tenker jeg på solfylte dager, puddersnø, blåswixføre, og noen få kuldegrader. På lek i snøen, på kakao og brødskiver ute på skitur, og på appelsin i solveggen.

Men det aller, aller beste med vinterferien, er at sola og lyset er på vei tilbake. Når det er vinterferie, er våren er like rundt hjørnet. 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: