Vinterstemninger

Skitur på gamle trakter for meg i dag. Jeg tilbringer noen vinterferiedager i min gamle hjemby på Lillehammer, og i dag gikk jeg på ski langs løypa som går fra Birkebeineren skistadion, inn til Mesnasaga, og så tilbake igjen via Birkebeinerløypa. Turen er en en-sporsløype som går langs Mesnaelva, og den er ca 15 kilometer lang.

Hvor mange ganger jeg har gått denne skituren vet jeg ikke, men det er en del. Ganske mange ganger som voksen, men aller flest som barn og ungdom. Da jeg var liten var det å gå inn til Mesnasaga et yndet turmål. Da var det mulig å få kjøpt varm solbærtoddy, sjokolade og pølser der, og det virket naturligvis sterkt motiverende for den oppvoksende slekt ute på ski. Men slikt selges ikke der nå. Turen til Mesnasaga er nok ikke lenger et så naturlig utferdsmål som det var i “gamle dager”.

Nå må en i stedet nøye seg med å nyte de fantastiske vinterstemningene langs elva. Det gjorde jeg i dag, og på den lille videosnutten ovenfor kan du se noen glimt fra turen.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: