Litt om kameraet som jeg bruker ute på tur


Nesten alltid når jeg er ute og går tur, så har jeg kamera med meg. Slik var det også i dag. Da jeg gikk tur langs sjøen i ettermiddag, var kameraet som vanlig med, og bildene som jeg tok underveis, – de kan du se ovenfor og nedenfor.

Tenkte jeg skulle si noen ord om kameraet som jeg vanligvis bruker når jeg er ute og går turer (og ofte ellers også naturligvis). Da bringer jeg ikke med meg mitt vanlige (store) Canon speilrefleks, men tar i stedet med mitt lille lommekamera Sony RX 100 M3. Dette er et kamera som er så lite at det får plass i jakkelommen, og det er derfor veldig hendig og praktisk å ta med seg ut.

Dette kameraet gir bilder av høy bildekvalitet, – bildene blir like fine som de du tar med et vanlig speilreflekskamera.

Noe av det jeg særlig setter pris på med kameraet, er at det er så lett å fotografere med det. Det har intelligent autofunksjon, det vil si at kameraet stiller seg automatisk inn etter motivet. Den intelligente autoen gir alltid beste innstilling, og resultatet blir som regel veldig bra. (Bildene her er ikke redigert, og de er alle tatt med intelligent autofunksjon).

Hvis du ikke vil bruke denne funksjonen, kan du velge manuell fotografering, eller en av de mange andre forhåndsinnstilte mulighetene. Kameraet har for eksempel en kjempefin funksjon med forhåndsinnstilt linse for ulike fotosituasjoner (kalles SCN). Her kan du velge forhåndsinnstilling for fotografering av for eksempel mat og drikke, makro, portrett, sport, blomst, landskap, solnedgang, natt, kjæledyr, fyrverkeri – for å nevne noen. (Jeg er veldig glad i mat- og drikkeinnstillingen, den er virkelig smart når en skal ta matbilder).

Ellers må jeg nevne en annen flott egenskap ved kameraet. Ved å laste ned appen Play Memories mobile (fra AppStore) på Iphonen, kan du med et enkelt tastetrykk få bildene du har tatt, trådløst over til kamerarullen. Du trenger altså ikke å styre med å ta ut minnekort, og laste bildene over til PCen. Det er bare et par klikk, og vips – så er bildene inne på Iphonen. Og derfra kan de enkelt lastes over i sosiale medier, for eksempel Instagram eller blogg. Den trådløse overføringen fungerer fint både med Wifi og 4G.


Jeg hadde forresten en flott tur langs sjøen i dag. Nydelig vær, og nesten vårlig. Få folk å se. Det var stille og fredelig i kystdistriktet i dag.

  

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: