Chips av speltlomper

Disse supergode og sunne chipsene lærte jeg å lage på helse- og livsstilskurset som jeg går på. Jeg ble absolutt overrasket da jeg smakte chipsene for første gang. Tenk at stekt og krydret speltlompe kunne smake så godt! Chipsene er magre og gir få kalorier. En speltlumpe fra Buer gir 64 kcal, og selv om du pensler med et syltynt lag med olje på lompene for å få krydderet til å feste, blir dette likevel veldig lette snacks.

Slik gjør du:
På en stekeplate går det ca tre lumper. To til tre lumper er nok til en person, så hvis du skal lage til mange må du steke i flere omganger.

Del opp speltlompa i 12 biter (se bildet nedenfor). Pensle bitene med litt olje (jeg brukte ca 1 ts). (Oljen kan sløyfes hvis du vil ha chipsene så lette som mulig). Krydre bitene godt. Jeg brukte salt og pepper, men annet krydder , f eks paprika, går også fint. Stekes på 200 grader i ovn på nederste rille i 5 – 7 minutter. (Eller kanskje litt mer, – følg med hele tiden. De kan veldig lett svi seg). Chipsene skal være gyldne når de er ferdige. Avkjøles på rist, da blir de sprø. Server med salsa, eller en annen dipp du liker.
 

Sendt av

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s