Pastasaus med kikerter – vegetar


Dett er en kjempegod og fyldig pastasaus helt uten kjøtt. Pastasausen er raskt laget, og er grei å lage som middag i en travel hverdag. Den egner seg godt til frysing. Her har jeg servert sausen til fullkornspasta, men den passer like godt til villris, quinoa eller bulgur.

PASTASAUS MED KIKERTER
Til 3 – 4 personer

Ingredienser:
1 stor gul løk
500 g gulrøtter
1 – 2 ss olivenolje
1 boks hakkede tomater (400g)
2 ss tomatpure
1 ts salt
Pepper
1/2 ts sukker
2 ts oregano
1 boks kikerter (300 g) (skyll dem godt)
1 dl creme fraishe
Frisk basillikum (eller persille) – kan sløyfes
Revet parmesanost (kan sløyfes)

Slik gjør du:
Skrell først løken og grovhakk den, og skrell deretter gulrøttene og riv dem grovt.
Varm oljen i en dyp stekepanne eller wok, og fres løken til den er myk. Bland i de revne gulrøttene og de hakkede tomatene. Smaksett blandingen med tomatpure, salt, pepper, litt sukker og den tørkede oreganoen. La sausen koke i 25 – 30 minutter under lokk. Rør om av og til, og spe med en 1/2 til 1 dl vann om nødvendig. Mot slutten av koketiden legges kikertene i. Bland inn creme fraish til slutt, – rør den godt inn. Smak til sausen til slutt.
Serveres med fullkornpasta og er dryss av parmesan og kryddergrønt.
 

2 kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: