Mine 8 beste oppskrifter på søt gjærbakst

Finnes det noe bedre bakverk enn søt gjærbakst? Det synes ikke jeg, – jeg er kjempeglad i gjærbakst, og synes faktisk det smaker bedre enn søte og mektige kaker. 

Kanskje har du tenkt å bake til helgen? Til morsdagen, Valentinsdagen, eller bare til deg selv eller familien? Her kommer noen tips, i form av mine 8 beste oppskrifter på søt gjærbakst. Disse oppskriftene har jeg brukt i mange år, – de er absolutt velprøvde og gir et godt og smakfullt resultat. 

Noen tips for å få til vellykket bakst:

– Temperaturen må være 37 grader på væsken (fingervarm).
– Alt som skal være i deigen bør være romtemperert.
– Arbeid deigen godt sammen. Bruk gjerne hendene, og kna lenge og vel.
– Deigen må forheves til dobbelt volum – gjerne også litt lenger.
– Deigen må etterheves etter utbakingen.

Trykk på bildene for å komme til oppskriften. 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: