Pust og pes – slik går det med treningen

 
Som jeg nevnte på bloggen her for en tid tilbake, så deltar jeg dette halvåret på et kurs i regi av et treningssenter. 

Kurset innebærer at jeg får et personlig tilpasset treningsopplegg, samt coaching fra en personlig trener, og deltar på et gruppebasert opplegg (10 kurskvelder) som tar for seg riktig kosthold, riktig trening og egen motivasjon. Kurset er ikke egentlig et slankeprogram, men har fokus helheten i en sunn livsstil, helse og velvære. For de som ønsker det, kan kurset legges opp med mål om vektreduksjon. Da er opplegget slik at en ved starten av kurset erstatter noen måltider pr. dag med kosttilskudd.(Fra Synergy). Etterhvert reduseres dette, og en går tilbake til vanlig sunn kost. De som ikke ønsker å bruke kosttilskudd kan følge en vanlig diett.

Min motivasjon for å melde meg på dette kurset var først og fremst at jeg ønsket å bli sterkere i kroppen, samt at jeg ønsket å få bedre kondisjon. Nå har jeg deltatt på kurset i litt over to uker, og her er en oppsummering av erfaringene så langt.

Jeg veldig godt fornøyd etter de første to ukene, og særlig er jeg fornøyd med å ha kommet i gang med styrketrening! Jeg lurte litt på forhånd hvordan det ville bli å begynne med slik trening. Ville det bli så tungt at det var demotiverende? Ville jeg klare å ta tunge øvelser uten å bli helt utslitt? Og ville jeg skjønne hvordan jeg skulle innstille apparatene slik at jeg fikk gjort øvelsene riktig?

Men jeg hadde ikke trengt å bekymre meg. Treningen går bedre enn forventet. Nå etter to, snart tre, ukers jevnlig trening, synes jeg alt går litt lettere. Treneren har lagt opp et treningsprogram for meg, helt etter mine ønsker og forutsetninger. Alle folk har forskjellige forutsetninger, og det som er tungt for noen kan være lett for andre. Så her gjelder det nok å fokusere mest på egne forutsetninger og mål.

Programmet er ikke så altfor tungt. Det er oppvarming på sykkel eller på tredemølle en kvarters tid først, og så øvelser på seks apparater som trener forskjellige muskelgrupper. Siden programmet ikke er så tungt, så har jeg heller ikke blitt demotivert, i hvertfall ikke ennå. Jeg har også fått veldig god instruksjon i hvordan jeg skal stille apparatene, og hvordan jeg skal gjøre øvelsene riktig, og det også går over enhver forventning.

Systematikk. Jeg bestemte meg for å ha en viss systematikk i treningen. Faste tider. Faste dager. Og minst tre ganger i uka. Det har jeg klart å holde, men det har krevd mye planlegging og organisering av tilværelsen. Noe har jeg måttet prioritere bort til fordel for faste økter på treningssenteret.

Gruppeopplegget.For meg fungerer det fint å delta på et gruppebasert opplegg. Vi får mye ny kunnskap om kosthold, trening og helse, og tips til gode måltider og dietter. Endel av kurset er også viet mental trening, slik at en får mobilisert den viljestyrke som er nødvendig for legge om til en livsstil som innebærer faste treningsøkter.

Har du spørsmål om opplegget jeg deltar på? Send meg gjerne en e-post (Se e-postadressen nedenfor).

Legg inn en kommentar

%d